Ga naar de inhoud
Permanente online opleiding U bent hier :

Permanente online opleiding

Veiligheidscultuur en de realiteit op het terrein:  

De opleidingen in het kader van de ontwikkeling van een Veiligheidscultuur (CRM en checklists) hebben een positieve weerslag op de tevredenheid van de zorgteams, op het verwerven van veiligheidsreflexen en dus ook op de veiligheid van de patiƫnt.
Opdat het effect van de opleiding niet zou vervagen na verloop van tijd, moet men ze met bijscholingen ondersteunen.


De beperkte beschikbaarheid van ziekenhuispersoneel en huisartsen maakt de organisatie van opleidingen over de Veiligheidscultuur in de medische wereld problematisch.

Permanente opleiding, kredietpunten en de realiteit op het terrein:

Het medische korps erkent de noodzaak van een permanente opleiding, maar de moeilijkheid om de activiteitenplanning van de artsen te beheren vormt een grote hindernis.

Naast modules over teamwerk en het gebruik van checklists, biedt REPORT'in verschillende online modules over de dagelijkse praktijk van artsen aan.

Deze modules zijn zowel interessant voor specialisten als voor huisartsen.

Moeilijkheden overwinnen:

Online opleidingen bieden een antwoord op deze moeilijkheden door de artsen in staat te stellen doeltreffend om te gaan met onvoorziene omstandigheden, zoals ongepland overwerk en dringende gevallen. De opleidingen vormen bovendien een snelle, doeltreffende en voordelige manier om al het personeel te bereiken.

Alle aangeboden modules passen in het programma voor de permanente opleiding van artsen en leveren kredietpunten op voor Ethiek en Economie.