Ga naar de inhoud

Onze luchtvaart expertise voor uw risicobeheer

Het team van REPORT'in U bent hier :

Het team van REPORT'in

REPORT'in is een multidisciplinair en ervaren equipe, samengesteld uit artsen, piloten, informatici, psychotherapeuten, … allen gepassioneerd door veiligheid, de medische wereld, de luchtvaart en de menselijke factoren. De verschillende achtergronden van de teamleden laten REPORT'in toe om een globale aanpak voor te stellen alsook oplossingen die zijn aangepast aan uw behoeften.

De stichters

Frederik van der Monde - Stichter en Managing Director

Frederik van der Monde heeft 15 jaar ervaring opgedaan in risico-analyse en –beheer als lijnpiloot, leraar CRM en instructeur op vluchtsimulatoren.

In het bezit van een BAC1 en BAC2 in geneeskunde, was hij altijd al geïnteresseerd in wat de luchtvaart zou kunnen betekenen in andere domeinen waar de technologie, de mens en de procedures tezamen streven naar een verbetering van de veiligheid.

fvandermonde@reportin.eu

Guillaume Tirtiaux - Development and Training Director

Guillaume Tirtiaux is burgerlijk ingenieur elektriciteit van opleiding met daarbij nog een graad in lucht- en ruimtevaarttechniek.
Guillaume is lijnpiloot sinds 2000, werd vervolgens gezagvoerder, instructeur en examinator binnen verschillende luchtvaartmaatschappijen en heeft aldus een kostbare ervaring opgedaan inzake identificatie van bedreigingen en risicobeheer, zijnde de basis van veiligheid in de luchtvaart.

gtirtiaux@reportin.eu

Gerald Coseyns - General Manager - Flanders

Al meer dan 26 jaar actief in de luchtvaartsector, waarvan 14 jaren als gezagvoerder, heeft Gérald een ruime ervaring in zowel militaire als burgerluchtvaart. Hij is reeds meer dan 20 jaar in het bezit van zijn instructeurvergunning welke op verschillende niveaus werd toegepast.

Op heden is Gerald voornamelijk actief in het opleiden van nieuw aangeworven piloten. CRM, foutafhandeling  en het aanleren van specifieke procedures maken deel uit van zijn dagdagelijkse leefwereld.

gcoseyns@reportin.eu

Philippe Le Marchand - Technical Director

Philippe Le Marchand bezit een Master in de Informatica. Hij heeft zich gespecialiseerd in de informaticabeveiliging, in het kader van de ontwikkeling van een systeem voor elektronisch stemmen en voor beveiligde banktransacties.

Als stichter van NOCTIS SOFTWARE ontwikkelt hij momenteel oplossingen voor e-Government, is hij CMS-architect van het Europees Parlement en verzorgt hij de IT van de burgervereniging voor de verspreiding van het nummer 112 (Europees noodnummer).

plemarchand@reportin.eu

 

De medische adviseurs

Professor Luc Michel - Emeritus Hoogleraar Heelkunde

Professor Emeritus in Chirurgie aan de faculteit geneeskunde van de UCL.
Stichter in 1981 van de dienst algemene, digestieve en endocriene chirurgie van de Universitaire ziekenhuizen Mont-Godinne.

Hij is auteur van meer dan 200 wetenschappelijke publicaties en wijdt zich sinds meerdere jaren toe aan de risicobeheer technieken
met bijzondere belangstelling voor de toepassing van het CHECKLIST concept in de operatiezalen, een thema waarvoor hij sinds 2009 nationale en internationale erkenning heeft verworven.

Dr. Grégory Kalscheuer - Cardiovasculaire chirurg

Dokter Grégory Kalscheuer, gespecialiseerd in cardiovasculaire chirurgie en gedreven door een uitgesproken interesse voor de nieuwe technologieën, weidt zich eveneens toe voor het behalen van een Master in informatica.

Hij tracht voortdurend de verschillende specialiteiten waarin hij zich verdiept bijeen te brengen,  op zoek naar de voordelen die voortvloeien uit de samenwerking van op het eerste zicht ver uit elkaar liggende domeinen.

Aldus geeft hij advies aan REPORT’in inzake hun initiatieven en het aanpassen van de hulpmiddelen uit de luchtvaart voor de geneeskunde.

Dr. Julie van der Monde - Gynaecoloog verloskundige

Dokter van der Monde is verloskundige gynaecoloog voor de Universitaire ziekenhuizen Saint-Luc. Ze heeft altijd al de parallel getrokken tussen de geneeskunde en de luchtvaart door de respectievelijke gelijkenissen en verschillen tegenover elkaar te zetten.

Sinds het begin heeft dokter van der Monde de ontwikkeling van REPORT'in aangemoedigd door raad te geven en door als gespecialiseerde arts haar ervaring te delen die ze opdoet binnen multidisciplinaire equipes en in een universitaire omgeving.

Dr. Fabien Descamps - Uroloog Chirurg

Fabien Descamps is chirurg uroloog, gediplomeerd aan de ULB in 1996.

Gepasssioneerd door luchtvaart behaalde hij in 2006 zijn vliegvergunning als privée-piloot en werd lid van de vliegclub van Lille-Marcq.

Fabien is bewust van de vele gelijkenissen tussen het medische milieu en de luchtvaart en is tevens overtuigd van de doeltreffendheid van de risicopreventie technieken die al vele jaren worden toegepast in de luchtvaart. Als professional van de gezondheidszorg brengt hij ons opheldering over de specifieke moeilijkheden van het medische milieu en meer bepaald van het operatiekwartier.

 

De medewerkers

Guibert de Quirini - CRM Manager

Guibert de Quirini heeft na 25 jaar ongeveer 15000 vlieguren op zijn actief binnen verscheidene luchtvaartmaatschappijen waaronder Sabena.

Hij is gezagvoerder sinds 1996 en tevens instructeur bij C.A.E. waar hij toekomstige lijnpiloten opleidt, in het bijzonder inzake teamwork, zijn werkelijke passie.

gdequirini@reportin.eu

Claude De Vroey

Na zijn opleiding als industrieel ingenieur heeft Claude een carrière in de luchtvaart aangevat bij SABENA.  Hij is er eerste officier en simulator instructeur geweest. Vandaag zet hij zijn loopbaan verder als gezagvoerder op B747 voor een Europese marktleider in de vrachtluchtvaart. Hij heeft meer dan 10000 vlieguren evenals meerdere jaren als instructeur achter de rug.

Geneeskunde, menselijke factoren en inter-professionele toenaderingen zijn andere bronnen van belangstelling voor Claude .

Dimitri Colin

Dimitri Colin behaalde een master in industriële ingenieurswetenschappen en deed experimenteel onderzoek binnen de afdeling aerodynamica van de VUB.
Hij had eveneens een loopbaan als software-ingenieur en werkte voor verschillende gereputeerde bedrijven.


In 2007, op de leeftijd van 36 jaar, werd Dimitri lijnpiloot en hij vliegt op heden als gezagvoerder op Boeing.
Hij is eveneens leraar aerodynamica voor toekomstige lijnpiloten bij C.A.E. en Belgian Flight School.

Nèle Heuson

Nèle Heuson is dochter van een kanker-specialist, behaalde een licentie in de fysica en werd daarna lijnpiloot. Zij heeft als gezagvoerder en instructrice gewerkt bij Sabena alsook in de business luchtvaart. Zij oefent momenteel haar beroep uit bij Air France.

Nèle is gepassioneerd door de invloed van de menselijke factor op de veiligheid in de luchtvaart en in de geneeskunde. Zij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de permanente opleiding bij REPORT'in en brengt eveneens haar expertise met zich mee als instructeur in CRM.

Lucas Van Dijk

Luc Van Dijck vatte zijn loopbaan in de burgerluchtvaart aan als boordwerktuigkundige (Flight Engineer) bij Sabena in 1989. Gedurende negen jaar kon hij tijdens de vluchten op het lange afstandsnet aan den lijve ondervinden wat werken in een grotere bemanning betekent. Interne opleiding bracht hem in 1998 in de stoel van lijnpiloot.

Na Sabena volgden nog verschillende maatschappijen. Sinds 2006 gezagvoerder, is Luc ondertussen meer dan tien jaar actief als instructeur op de vluchtsimulator.
Daarnaast is hij ook expert CRM technieken, en actief als evaluator binnen het CRM programma voor jonge piloten bij CAE.

Joeri Canon

Joeri is reeds 12 jaar lijnpiloot. 

Na een carriere die startte in Oostenrijk begon hij in 2007 voor een grote belgische vrachtvervoerder te vliegen. Hij vloog verscheidene types als First Officer: Dash 8, Airbus A300 en Boeing 737.

In 2013 werd hij gezagvoerder op BAE-146/Avro, ondertussen vliegt hij sinds begin 2015 opnieuw op Boeing 737 als commandant.

Door zijn parallelle carriere als instructeur voor toekomstige lijnpiloten is hij erg geïntsseerd in alles wat met opleiding," teaching and learning" en menselijke factoren te maken heeft.

Marie-Lore Bagon

Marie-Lore begon haar carrière als piloot bij Sabena in 1997 en was vervolgens actief bij prestigieuze vliegmaatschappijen in België en in het buitenland.
Zij is inmiddels gezagvoerder en heeft al bijna 10000 vlieguren ervaring.


Marie-Lore is tevens instructeur op vluchtsimulator sinds 2008 en heeft ondertussen een groot aantal  piloten opgeleid die nu lijnvluchten uitvoeren voor verschillende maatschappijen over de hele wereld.

Isabelle Boey

Isabelle is sinds 1988 Senior HR-trainer en coach in management, communicatie en persoonlijke ontwikkeling voor de openbare en de privésector. Ze heeft onder meer samengewerkt met de volgende bedrijven in België en in het buitenland: Sabena, KPMG, NMBS, Fedasil, de Europese Commissie, het Sociaal Fonds 323, Cevora.

Isabelle is gespecialiseerd in de ontplooiing van human resources, zoals de ontwikkeling van persoonlijk potentieel, stressbeheer, de zingeving van activiteiten en opdrachten, conflictbeheer en de vorming van winnende teams.

Axel de le Vingne

Axel de le Vingne is handelsingenieur van opleiding. Dit heeft hem toegelaten om een sterke basis op te bouwen in de materie van management en organisatie van het persoonsbeleid. Na deze opleiding heeft Axel besloten om van zijn passie zijn beroep te maken en werd lijnpiloot.


Vandaag heeft hij al 15 jaar ervaring als piloot bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en geeft tevens les aan jonge aspirant piloten in de menselijke factor.